TALKS


Wethouder Duurzaamheid gemeente Gouda - Michel Klijmij

Waar: Podium

Wanneer: 13.30-14.00

"Een festival als GMT laat zien dat duurzaamheid leuk en inspirerend is. Aan dat positieve gevoel wil ik namens de gemeente graag een bijdrage leveren, omdat wij duurzaamheid enorm belangrijk vinden en willen stimuleren dat onze inwoners - allemaal! - in deze transitie mee kunnen doen. En daar hoort dit zeker bij. "


Klimaatburgemeester - Josefien de Bruin

Waar: Podium

Wanneer: 13.30-14.00

"Josefien de Bruin mag zich een heel jaar Klimaatburgemeester van gemeente Gouda noemen. Ze woont sinds 2020 in Gouda en heeft haar huis uit 1926 helemaal verduurzaamd. Ze voelt zich thuis in Gouda en vindt het een hele leuke stad. Met de buren is ze een buurttuin gestart. En er prijkt een mooie bosrijke muurschildering op de muur van Cargill. 

Dit jaar wil ze haar ervaring delen met andere inwoners en zich inzetten om anderen te inspireren mee te doen. Maak kennis met onze eerste klimaatburgemeester. Samen met de Wethouder Duurzaamheid Michel Klijmij gaat zij in gesprek. "From Trash to Treasure - Lisanne Addink

Waar: Podium

Wanneer: 15.00 – 15.30

"VerdraaidGoed oprichtster Lisanne Addink-Dölle is een gepassioneerd spreker. Als pionier in de Circulaire Economie kan zij hier met veel enthousiasme over vertellen. Haar – met een cum laude bekroonde – afstudeerwerk en de verschillende upcycle bedrijven die zij oprichtte, maken dat Lisanne vanuit kennis en ervaring het publiek kan inspireren.

Zij sprak o.a. op TEDx, was te horen en te zien op verschillende radio- en televisie items en stond vermeld in de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid."

Instagram